Vakantieparken voor grote groepen

geplaatst in: Blog | 0

Op vakantie gaan met een grote groep mensen vergt altijd een behoorlijke voorbereiding. Er moet overeenstemming worden bereikt over het land of de regio waar de vakantie doorgebracht gaat worden. Ook het vervoer moet geregeld worden en natuurlijk moet de perfecte groepsaccommodatie gevonden worden voor een onvergetelijk verblijf. Er is een redelijk groot aanbod van vakantiehuizen voor 10 personen of zelfs meer, en dat biedt gelukkig alle mogelijkheden om een keuze te maken waar iedereen zich prettig bij zal voelen.

Verblijven voor grote groepen in Nederland

Bij het zoeken naar een accommodatie in Nederland voor 10 personen, blijkt al snel dat er verschillende mogelijkheden beschikbaar zijn. Deze variëren van een riante villa voor de hele familie tot een van alle luxe voorziene villa aan het strand bij de zee.

  • Een van de aanbieders is Roompot Vakantieparken. Op een van de noordelijke eilandjes in Zeeland is bijvoorbeeld het Bungalowpark Klein Poelland met een waardering van vier sterren te vinden, waar vakantiehuizen voor 10 personen geboekt kunnen worden.
  • Een ander vakantiehuis voor 10 personen is te vinden bij Klein Vink, dat gelegen is in het Nationaal Park De Maasduinen.
  • Als het de bedoeling is om minimaal met 10 personen op vakantie te gaan, dan kan er naar accommodaties gezocht worden die ruimte bieden aan meer dan 10 personen. Op het met vijf sterren gewaardeerde Bungalowpark De Katjeskelder op de Vrachelse Heide, zijn bijvoorbeeld woningen beschikbaar vanaf 10 personen tot maar liefst 22 personen.

Accommodaties voor 10 personen in het buitenland

Als besloten wordt dat de bestemming van de vakantie in elk geval in het buitenland moet zijn, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ook in het buitenland, zoals in Duitsland en België, zijn er ketens van vakantieparken die een gedifferentieerd aanbod hebben van vakantiehuizen, waaronder woningen die plaats bieden aan 10 personen of meer. In het buitenland zijn er echter ook veel particulieren die aan grote groepen mensen hun particulier bezit ter beschikking stellen voor de verhuur. Daar waar op een vakantiepark altijd verschillende faciliteiten worden geboden zoals restaurants, animatieteams, activiteiten en zwembaden, is dit bij een vakantiehuis van een particuliere verhuurder meestal niet allemaal tegelijk te vinden.

Wel zijn er geregeld mogelijkheden betreffende de aanwezigheid van een zwembad, en natuurlijk kunnen er evengoed eisen gesteld worden aan de locatie. Het doel van de vakantie speelt daarbij ook een belangrijke rol. Is het de bedoeling dat er activiteiten in de natuur worden ondernomen zoals fietsen of wandelen, dan zullen daar in de omgeving voorzieningen voor moeten zijn. Als men gaat vissen ligt het voor de hand om nabij een schitterende vislocatie te boeken. Bij het zoeken is het dan ook aan te raden om voor het boeken eerst meer informatie over de omgeving zelf, de locatie en het aanbod van faciliteiten in de omgeving te verzamelen.